Жена твърди, че директорът на Приюта за временно настаняване на бездомни

...
Жена твърди, че директорът на Приюта за временно настаняване на бездомни
Коментари Харесай

Отказват да приемат бездомник в Приюта за настаняване на бездомни лица във Варна

Жена твърди, че шефът на Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица, който се намира в ж.к. " Победа " във Варна, отхвърля да настани безприютен мъж.

Д. И. написа в обществената мрежа Фейсбук, че бездомникът живее в градеж. По подигравка на ориста градежът се намира тъкмо срещу Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица.

Бездомникът споделил на дамата, че е опитал да се подслони в дома, само че е получил отвод. Твърди се, че индивидът живее в градежа от година и половина.

Ето какво още написа дамата:

" Здравейте, другари точно на Великден останах потресена... Потресена от Марко Марков - шеф на дома за бездомни хора в град Варна. Случайно минавах по улицата с майка ми и срещнах индивида от фотосите да спи в градежа, който се намира тъкмо против дома за бездомни хора и го заговорихме. Служителите от Приюта го виждат всеки ден, само че без резултат. Нито му носят вода, храна, нито му разрешават да се изкъпе, нито нищо. Той не върви на работа, тъй като го е боязън, че като се върне от работа някой може да е откраднал по този начин нареченото  " легло " (мръсен матрак, само че го има), на което той спи или част от движимостите му.

Аз и майка ми му дадохме козунак, яйца и няколко цигари. Обещах му, че ще минавам да му нося храна и други такъми. Как може да виждате някой в неволя и да не помогнете, да не сезирате медиите и обществените мрежи за това нещо? Та нали за това е дом за бездомни? Какви хора сте, в случай че парадирате със скъпите си коли и маркови облекла, в случай че нямате единствената полезност, наречена човещина ".

Дали изказванията дават отговор на истината - можем единствено да гадаем. Към този миг от Приюта не са изложили позицията си по проблема.

Приютът за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица действа от ноември 2013 г. Основна задача на Приюта е обезпечаването на краткотраен заслон – до три /3/ месеца за пълнолетни бездомни жители с непрекъснат адрес на територията на община Варна. При изключителни условия се одобряват бездомни хора и без подобен непрекъснат адрес, само че единствено за 7 календарни дни.  Капацитетът е 100 лица, като е налице опция и за надвишаването му при влошени метеорологични условия през зимния сезон. В такива случаи може да се одобряват лица и отвън регламентираното време, само че за период от три /3/ работни дни. 



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР